Sprijină filmul

Ajută-ne să zidim Biserica din inimile oamenilor, realizând filmul JUSTIN. Donează aici:

Introdu suma si doneaza simplu prin plata securizata cu cardul.

Suma pe care dorești sa o donezi
RON

sau transfer bancar

Titular cont: FUNDATIA JUSTIN PARVU
Cont: RO68 BTRL RONC RT05 2023 3101

Avem nevoie de 100.000 de euro

Am pornit la realizarea filmului JUSTIN cu o mică echipă de oameni visători, dar profesioniști și dedicați, care cred foarte mult în realizarea acestuia. Deși nu aveam fondurile necesare realizării filmului, din resurse modeste am reușit să pornim la drum și să filmăm câteva scene artistice din viața și copilăria Părintelui, împreună cu cele câteva interviuri pe care am reușit să le luăm ultimilor deținuți politici rămași în viață, pentru a realiza un filmuleț demonstrativ(teaser) destinat audienței, în scopul strângerii de fonduri.

Din nefericire, din cauza resurselor și a bugetului limitat, nu am reușit să filmăm interviurile cu toți deținuții politici pe care ni i-am dorit pentru acest film. Figuri și personalități emblematice pentru rezistența în fața tăvălugului comunist, precum Demostene Andronescu, Marin Răducă sau Părintele Ioan de la Rarău, care l-au cunoscut și ei pe Părintele Justin sau au suferit alături de el în închisoare, au rămas deocamdată pe o listă de așteptare.

Dacă nu am fi făcut acest prim-pas și am fi așteptat să strângem fondurile pentru film, întrucât ultimii deținuți politici au vârste foarte înaintate, mai mult ca sigur am fi ratat ocazia unică de a obține de la ei mărturiile necesare pentru realizarea filmului. Deocamdată este critică organizarea unei a doua tranșe de interviuri cu foștii deținuții politici, pe care nu am reușit să îi filmăm, deoarece nu avem încă fondurile necesare pentru această nouă etapă de filmări.

De aceea, inspirați de Părintele Justin Pârvu, care și-a început lucrarea de ctitorire a Mănăstirii Petru-Vodă fără a avea fondurile necesare, mai întâi cu sprijinul credincioșilor din satul său natal, pe urmă cu implicarea oamenilor care veneau la Mănăstire, am decis, având binecuvântarea celor două obști de la Petru-Vodă, să apelăm la bunăvoința voastră pentru a duce la bun sfârșit acest proiect. Însă pentru ca asta să se întâmple, trebuie să avem toate resursele necesare unei producţii la cel mai înalt nivel. Orice sumă pe care o donezi îţi asigură statutul de ctitor/producător al filmului JUSTIN. Suntem o echipă mică, iar orice vot de încredere contează.

Prin urmare, te rugăm să distribui povestea filmului şi să fii ambasadorul proiectului: fă-l cunoscut prietenilor și celor apropiați, convinge-i să doneze pentru acest film sau să investească în el.

„Poate că starea de sărăcie materială a acestui popor se datorează și faptului că trecem cu prea multă indiferență pe lângă trupurile martirilor români”, ne mai mustra câteodată Părintele Justin.

Ajută-ne să facem un film din dragoste pentru martirii din închisori. JUSTIN va deveni realitate doar dacă tu, alături de alţi sprijinitori ai proiectului, faci posibil acest lucru. JUSTIN nu este un film şi doar atât.

Este o amintire vie a unor oameni care au schimbat vieţi şi – foarte important – un film care se va propaga ca un tsunami, schimbând vieţi și mentalități.

Un film despre modele, despre credința asumată și lupta până la capăt.

JUSTIN este şi un omagiu adus figurii părintelui Justin Pârvu şi, nu în ultimul rând, spiritului de învingător din fiecare român. Nu vrem să facem un film doar pentru noi, un film care să stea cuminte într-un DVD de pangar, ci vrem să mergem cu acest film în cinematografele din țară dar și în străinătate.

Vrem ca Părintele Justin și martirii din închisori să fie cunoscuți acasă, dar și peste hotare. Pentru a rămâne la curent cu stadiul proiectului, te poți abona la newsletter-ul nostru sau poți urmări evoluţia proiectului pe www.justinmohanul.ro şi pe canalele noastre de socializare.